Belize

Belize

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Honeymoonilla vaan ;)

Abby´s dad!
Tällä viimisellä viikolla, Abbyn isä tuli asustelemaan vajaaksi viikoksi meijän kaa. (Abby siis oli n. 5 vuotta sitte oppilaana täällä, ja viimisellä viikollaan menehtyi tapaturmaisesti myrskyssä. Paikalliset oli kovasti rakastunu Abbyn luonteeseen siellä olo aikana, ja hänen muistoksi hänen vanhempansa halus rakentaa oppilaille paremman talon missä saisivat asua. Ja sen takia siis asuntolan nimi:Abby´s house.) wau mikä mies! Heti halus tutustua meihin, ja halus kuulla miten ollaan voitu ja pärjätty täällä, ja halus aidosti osoittaa kiinnostusta jokaista kohtaan hlö.kohtasesti. Hän tuli ja istu iltaa meijän kanssa, anto aikaa kuunnella ja jutella meilleJ Pääprojekti hällä siis on talon kunnostus asiat täällä, ja suunnittelee välikattoa, jotta talo ei ois nii kuuma. Mutta oli koskettavaa kuunella ja seurata miestä, jolla on suurtaki suurempi sydän. Menetti oman tyttärensä, ja haluaa nyt panostaa tän klinikan oppilaisiin, ja toimivuuteen.

Muisti!
Paikalliset muistaa aina nimet, ja puhuttele nimellä aina. Ihan hullua miten hyvä nimimuisti näillä on. Ekana iltana mentiin Walucos baariin (missä yleensä käydään nettiä käyttääs) koko porukalla, ja aina sen jälkee baarimikko puhutteli kaikkia nimillä ja muisti jokasen et kuka kukin oli, ja mistä maasta. Ja tää ei ollu vaan erikoistapaus, vaan melkee kaikki paikalliset oli samanlaisia J Ja mie hatarapää, opin sen baarimikon nimen muistaa vasta nyt vikalla viikolla..:D Se vaikuttaa ainaki itteeni suuresti, et joku on niin kiinnostunu minusta, että muistaa minun nimen, muistaa kuka olen, ja muistaa ne asiat mistä ollaan juteltu. Tulee ihan tärkeä olo;)

Uteliaisuus!
Aito kiinnostus muista. Uteliaisuus tuntemaan toista paremmin, mistä toinen tykkää, mitä toisen elämässä on tärkeää ja mitkä asiat liittyy toiseen ihmiseen. Tällä reissulla erityisesti kaks kaveria on jääny mieleen tän asian tiimoilta. Nää kaverit oli aidosti kiinnostunu muista. Heitti läppää kaikkien kanssa, otti huomioon toiset, ja halus uteliaasti tietää mitä me ollaan. Ihan pienetki jutut jäi mieleen, esimerkiksi kiinnostus erilaisista joulun vietto tavoista. Pieniä, mutta vaikuttavia asioita, miten paljon toiset ihmiset oikeasti kiinnostaa, ja kuunteleeko oikeasti toista. Jäi tosi hyvä mieli näitten kavereitten kanssa jutteluista ja hengailuista! (myös ystäväni Maiguli Koponen on äärettömän taitava tässä!) Lainatakseni Maya Angelouta  ”People will forget what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel.

Työ vs ihmiset!
Hetken aikaa alku innostusta riittä yhellä jos toisellaki tämmösiin hommiin ja tähän tapaan ”parantaa maailmaa”. Pitempi aikanen sitoutuminen vaatii kuitenki omanlaisen asenteen, pitää tietää ite että miksi on ryhtyny näihin hommiin, näissä olosuhteissa ja just tässä maassa.
Esimerkkinä on Dentalcare mitä ollaan tehty tiimin kaa viikoittain eri kouluihin. Ollaan menty alaluokkiin, opetettu vähä hammashygienaa, ja mikä on hyvää ruokaa hampaille. Asenne 1: laulu, hammasharjat kouraan, pesut, fluorit ja moro! ”Huh, tulipa päivän hyvä työ tehtyä, nyt ne on pessy hampaat”. VAI 2: Lauletaan yhessä hammasteemalla, mikä saa lapset innostumaan asiasta. Pienet arvokkaat Jumalan helmet, ketkä ei tiiä miten huolehtia hampaista. Ollaan yhessä ihan hammastahnan peitossa pesun jäljiltä. Vähä maalaillaan hampaita mustia ja reikäsiä hampaita fluorilla, heitetään ylä vitoset, vähä jutustellaan ja nauretaan vielä, ja sit on aika hyvästien.”Ihana oli saada lapset nauramaan! Toivottavasti ne ymmärsi pesun tärkeyden, ja osaa pitää itsestään jatkossaki huolta”
Mm, nii, meenkö hampaitten vai lasten takia sinne..

Rumpukuninkaan poika!
Eräs meijän asiakkaista menehtyi minun täällä olo aikana. Ehin kerran käyä hänen luonaa ft:n tiimoilta, ja seuraavana päivänä kuulin suru-uutisen. Häntä hoisi kokopäiväsesti poika vaimonsa kanssa. Mies oli ollu jo useamman vuoden kokopäiväsesti avustettavassa kunnossa. Käytiin tervehtimässä omaisia ja ottamassa osaa suruun. Sillä käynnillä jäi erityisesti mieleen pojan sanat isästään, joka oli kovin rakas hälle sairauksista huolimatta. This is what I tell to everyone: It doesn’t matter what you achieve in life, only love matters. How you love other people and make them happy. Mies oli siis paikallinen kuuluisuus musiikki maailmassa. (Jos oot kuullu kolmesta kuninkaasta, ni hän oli yks niistä) Vaikka mies oliki kuuluisa, ni ihmiset muisteli häntä enemmänki sen takia, miten hän sai ihmiset aina nauramaan ja iloisiksi.

Rakkaus!
Nää on pieniä asioita, mut ehkä rakkaus onki kokonaisuus pienistä palasista. Miten upeelta tuntuu, ku juttelet jonku kanssa, ja toinen muistaa asiat vielä seuraavallaki kerralla. Sillä oikeasti kiinnosti kuulla mitä sulle kuuluu, ja jopa niin paljon et se kuunteli oikeasti mitä sanoit. Tosi helposti itekki juttelee, mutta aito kuuntelu unohtuu helposti.

Kaikki harkat loppuu aikanaan!
Neljä upeeta viikkoa takana. Hurjat määrät oon oppinu asioita melkeenpäs kaikesta, mutta ennen kaikkea siitä, miten paljon on vielä opittavaa;) Viiminen viikko oli tiukin ja tiivein viikko työn puolesta, ilman puolesta jo parempi, sillä nyt alkaa viiletä kelit, ja ahistava kosteus ei oo enää kokoajan läsnä. Porukalla ollaan koitettu nauttia täysillä viimisestä viikosta yhessä. Kommuuni elämää tulee kova ikävä! Aina on joku läsnä, ja mitään ei tartte tehä yksin jos ei halua:D Parina iltana käytii ulkona syömässä PG.ssä, ja vietettii yhessä rattosaa aikaa, pelaillen, karaokea laulaen, bilistä pelaten, kortteja ja origameja vääntäen, pyykkiä pesten ja tavaroita ettien. Ollu unohtumaton harkka, ja todellaki once in a life time kokemus! Kiitos Michellelle, joka otta meijät kaikki hänen häämatkalleen mukaan miehensä sijaan!;D (meni siis harkan alkua edeltävänä vkloppuna naimisiin, ja suoraan tuli belizeen, mikä käytännössä ois voinu olla hänen häämatkansa:p)

 @Da lazy fish ravintola;) Aidosti parhaat mustekala- ja kanahampparit syötiin tästä!
 @ Belcampo Lodge, ehkä kaunein hotelli päällä maan! käytii aamiaisella sielä, siihen vielä varat riitti.. :D
 Bridgitte veti meille kunnon lihaskunto tuokion kaiken riisin ja papujen syömisen jälkeen :D
 Pidettiin Paegen kanssa Presentation on differential diagnosis of lumbar spine, ja lopuksi demonstroitiin SI-nivele testejä :D
 Paikallista maisemaan pikku kylistä..
 Ehkä maailmakaikkeuksien paras jätski paikka! Mennonitet teki paikallisista tuotteista, ja ai ettäku teki nannaa! <3
 Meijän Ft-tiimi. Viimistä Health fair tapahtumaa alaselän kivuista pitämässä! ja hauskaa oli! ;)
 Harkan päätös tilaisuus/lounas piettiin Chocolate factoryssä. Päästiin tekee ite suklaata, ja opittiin kuin terveellistä oikea terveyssuklaa on ;D
 Viiminen ilta yhessä tällä porukalla. Illan vietto alko Piece of chicken ravintolasta :p
 Meijän huone!
 Ihanat 4 viikkoa takana, mutta ikuisesti muistoissa ja osa minu elämää! Kiitos PG
 Tätä 13 hengen ryhmää tulee ikävä. Paljon hauskoja muistoja yhessä koettiin, niitä on vanhana kiva muistella kiikkustuolista, ja kertoa villejä satuja lapsenlapsille ;D
Abby´s house. Valmiina viimiseen esitykseen alaselästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti