Belize

Belize

tiistai 21. lokakuuta 2014

Weekend 1!! @ Lime Key

Eka viikonloppu! uuuu mama! Noni, eli meijän "asuntolassa" (mitäs siis kutsutaan Abbys house:ksi) on THE punainen kansio, mitä kaikki on selannu viikon ajan jo enemmän ku ahkerasti. Siinä on siis edellisiltä ryhmiltä tipsejä eri paikoista minne kannattaa mennä ja mitä kannattaa tehä viikonloppusin. Noh me alotettiin parhaasta tietenki!

Mentiin koko 13 hlö:n porukalla pienelle pienelle saarelle. Hintaan kuuluu 2x snorklausta ja 2x kalastusta per päivä, nukkuminen ja ruoat. Se oli mieletön paikka! ihan oikeasti, jos kukaan tulee ikinä Belizeen, ni sinne suosittelen mennä! Ilmeisesti tän saaren omistaa yks perhe, jonka Mama asuu sielä, ja poika järkkää asiat PG:ssä kuntoon, ja veljen poika vie Punta Gordasta veneellä vieraita saarelle. Eli pieni perheyritys.

Mieletön paikka! Pieni paratiisiSaari! en voi vaa kuvailla ees miten upea se on :D jos seisot keskellä saarta,  näät molemmat reunat saaresta, hiekkaa, palmupuita, mantelipuita, kotilorapuja, kookoksia, iiso Eguana, vino jalkanen kana muutamia kuolleita lintuja, pikku rapuja jokapaikassa, Karibian meren kristallin kirkas vesi (paitsi aina sillon tällön, ku yhtäkkiä tuuli puhaltaa jostain hillittömät määrät roskaa veden matkassa, sandaaleja kymmenittäin, ja jopa IV-kanyyli pussi löydettiin.. mitä?!?!?)
Noh mutta ei nyt hehkuteta liikaa..

Lähettiin siis perjantaina about 4 maissa veneellä, ja oltii sielä noin kuuden aikaan. Ehittiin perille just ennen ku pimeä tuli. Mieletön fiilis, ilta alkaa hämärtyä veneellä ajellessa kohti pientä saarta, pienesti alko vettä ripotteleen hiostavan kuumalle iholle, lämmin iltatuuli puhalsi vasten kasvoja veneessä istuessa, mukana paljon juotavaa ja upeita ihmisiä.  Perille ku päästiin, ni vastassa oli kaks pientä sulosta koiraa (mickey ja blackie) ja Mama paplarit päässä tomerasti hymyillen. Tää Mama, on ihan mieletön kokki, mm nii hyviä ruokia. Kokkas lounaaksi nekki kalat mitkä saatiin kalastusreissulla kalastettua.

Homma siis toimi näin näppärästi: perjantaina syötiin ihana illallinen, kalaa ja kanaa ja ym. Ilta vietettiin porukassa pelaillen erilaisia ryhmäpelejä ja silleen. Yö oli iha pilkkopimeä, ja generaattori katkas virran kymmeneltä koko saarelta, tää helpotti kaikkien nopeita pissareissuja;) Yöllä tuli mieletön myrksy (korkeajalkasessa majassa ku nukuttiin ovet auki, ni myrsky tuntu jättimyrskyltä! ), ni jäi sen aamun kalastukset välistä.

Herkullinen aamiainen, huili tauko ja sit snorklaamaan. Olin ihan into piukeana!! Never done this before!! so cool! Ja Karibian merellä vielä ;) Mentiin vanhalle laivan hylylle tsiikailees mitä kaikkea näky.  Muutama Lionfish löyty, ja meijän letkeän rennolla "oppaalla" Mikaelilla oli harpuuna (tai joku sen tapanen pistin..) matkassa, millä saatii metsästää niitä riutoilla. Kalasteltiin takasintulo matkalla, ja saatii upeita kaloja (ei mitään hajua niitten nimistä, mutta toivottavasti saan kuvia mukaan ni jokanen saapi ite arvailla;)

Sit lounastettii, maattii auringossa, snorkalttii lisää, ja uiskenneltiin. Illalla saaren toiselle reunalle tuli pari veneellistä Portugalilaisia sukeltajia (ne laitto telttansa suoraa meijän "puumajan" juureen, mikä hankaloitti yöpissareissuja ;) ). Illalla syötiin mereneläviä, istuttiin nuotiolla tähtitaivaan alla, meren pauhatessa rantaa vasten, sirkat (tai jotku torakat mitkä kuulostaa samalta) siritti taustalla, lämmin merituuli puhalsi ihanasti vasten auringon polttamaa ihoa. Tää on elämää, pitää vaa osata nauttia J
Välillä pienet ravut ja kotilot juoksi varpaitten päältä ja nipisteli, mutta lisäspä tuo tunnelmaa vain J
Sunnuntaina  kalasteltiin ja snorklattiin lisää. Lounasteltiin, taustalla soi hiljasesti rätisevä radio, kanat juoksi ympäriinsä ku ellunkanat ja ravut ja kotilot jakso vieläki viihdyttää meitä jopa kilpajuoksulla. Tän jälkee kaikki 13 palanutta vierailijaa jätti tän ihanan saaren, ja innokkaana palas kotiin pesemään meren suolaamia ja rastottamia hiuksia oottamaan ens perjantaita ja uusia kujeita taas!

 Valmiina snorklaamaan!
 Yks miljoonista kotilokamuista
 tässä tää meijän korkeajalkanen puumaja :D


 Tästä tää koko reissu alko! vajaa 2h venereissulla
 Tässä pientä makua lopputuloksesta ;D

Ja kai tää vaa kuuluu saari kuvaan. Laiantakseni Jack Sparrowta: Why is the rom always gone?!?!?

1 kommentti:

  1. No jopa on Hannalla vauhdikasta menoa viidakkokylissä, paratiisisaarilla kuin Karibiallakin. Olipa hauska lukea kuulumisia.Nauti lämmöstä.Kotona tänään -18 astetta.

    VastaaPoista